Güncel Haberler

Masterchef ekler nasıl yapılır? Püf noktalarıyla pastane usulü ekler tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Tatlı krizler için zarif ve klasik bir çözüm arıyorsanız, ekler her zaman doğru seçimdir! Özel bir hamur ve fırında pişirilmiş bir vanilyalı krema ile ağızda dağılmış olan bu lezzet, çikolata kaplamasıyla eksiksiz bir görsel parti sunar. İşte EKLEMLERİN LEZİYALARI YEMENLERİ …

Ek Tarif

Hamuru Için (Makarna Choux):

1 bardak su

100 g tereyağı

1 bardak un

1/2 çay kaşığı tuz

3-4 yumurta (oda sıcaklığında)

Muhallebi için:

2 bardak süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1/2 bardak pudra şekeri

1 yumurta

1 Paket Vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için:

100 g bitter çikolata (ve talep üzerine süt)

100 ml krem (veya 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı süt)

Dans

Bir tencerede su, tereyağı ve tuz ve kaynatın.

Unu kaynama karışımına aynı anda ekleyin ve 2-3 dakika boyunca tahta bir kaşıkla pişirin (hamur toparlanmalı ve tencereyi bırakmalıdır).

Hamuru sobadan çıkarın, 5-10 dakika bırakın.

Yumurtaları tek tek ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. (Hamur akıcı olmalı, ancak bir kaşıkla modellenmelidir.)

Hamuru sıkma torbasına koyun, 10-12 cm uzunluğunda şeritleri besi kağıt tepsisine sıkın.

Fırında 180 ° C’de pişirin -Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 30-35 dakika. Fırın kapağını pişirme boyunca açmayın!

Bir tencerede süt, un, nişasta, yumurta ve şeker, orta ateşte kararıncaya kadar pişirin.

Sobadan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyin, karıştırın.

Soğutmaya kapalıdır.

Krem ve çikolatayı bir deniz bain veya alçak ateşte eritin. Hafif ve sıvı sosu alın.

Soğutma hamurunun merkezini kesin. Muhallebiden sıkın. Çikolata sosu üzerine dökün.

Fındık, fıstık, beyaz çikolata veya ahududu parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Buzdolabında 1-2 saat servis edilirse, daha lezzetli hale gelir.

Ekler tarifi için ipuçları

Choux hamurunun başarısı yumurtaları tek tek geçer ve sabır.

Kapak pişirme süresinin bitiminden önce açılırsa, ekler söner.

Hamur tamamen soğuduktan sonra krem doldurmayı yapmalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu